Thursday, July 31, 2008

Mari Menge'tag'...

Semalam ada terjalan-jalan melawat blog sahabat-sahabat, dan termasuklah kat dalam satu blog sahabat ni yang telah menge'tag' kesemua ahli blogger dalam blog list nya. Jadi aku pun amatilah baik-baik dalam blog list nya tu, dan terpampanglah nama aku yang tak berapa hensem dan comel ni..hihi.. Credit to cik Cinta Milo Ais kerana telah menyusahkan dan membebankan diriku ini dengan terpaksanya menjawab kesemua soalan-soalan dalam tag yang dikirimkannya. Makasih ya cik milo ais..hehe..(gelak tak ikhlas mana)

Jadi, selamat membaca jawapan-jawapan soalan dalam tag tersebut yang semacam nak menorek rahsia peribadi aku sendiri je, hampeh tol..Layan...

1) What is the most important thing in your life
**nikmat iman dan islam..all gift from Allah to me..

2) What is the last thing that you bought with your own money?
**choki-choki..sebelum pergi kelas pagi tadi..(sebenarnye bukan duit sendiri pun, duit ptptn laaa..huhu)

3) Where do you wish to get married?
**kat mekah..boleh ke? xpela, kat umah pengantin perempuan pun jadi la..xpun kat masjid..best2x..

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
**bila dah selamat akad nikah..25 kot..ikut sunnah nabi..hehe, kalo bab kawen, baru nak ikut sunnah nabi..ape daa..

5) Are you in love?
**nope..cinta hanya untuk orang yang dah kawen yee....

6) Where was the last restaurant you had dinner?
**tomyam house kat seksyen 7, shah alam...dekat je ngan umah..

7) Name the latest book that you bought?
**Al-Quran..hadiah hari lahir tuk seorang sahabat...

8) What is your full name?
**ermm...perlu ke? xperlu..xperlu...

9) Do you prefer your mother or father?
**both of them..tanak kehilangan walau sorang pun antara mereka lam hidupku...

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
**my becoming zaujah....guess who??? ermmm.....

11) Christina or Britney?
**mati hidup balik pun aku takkan suke kat 2 orang minah kafir laknatullah ni....hahaha(gelak kejam)

12) Do you do your own laundry?
**yup..washing machine kan ade...

13) The most exciting place you want to go?
**Almakkatul mukarramah wa madinatul munawwarah...

14) Hugs or kisses?
**hey...ape ni...ish45x..

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
**cik cinta milo ais
1. suke sangat merepek kat blog
2. suke merepek
3. selalu merepek
4. merepek selalu
5. suke makan kerepek..err, ye ke?
~~maaf le cik milo ais, i dont know u much...:p

16) 8 things I am passionate about:
**1. suke kaco member-2
2. suke solve masalah orang..walo diri sendiri selalu bermasalah
3. bace novel..err..xseswai tol
4. ngaji quran...hehari wajib bace ni tau
5. makan megi..sob sob
6. merayap kat internet
7. bace kisah hidup orang lain...besenye kat blog sahabat yg terceroboh lam blog aku
8. mengadap laptop, cari idea tuk buat ape..

17) 8 things I say too often:
**1. err...
2. bior betol..
3. ape ni...
4. oit..
5. siot r..
6. ape daa..
7. ne de..
8. joomm...
~~subhanallah..alhamdulillah..allahuakbar..yg ni jangan lekang dari bibir taw.. pesanan tuk diri sendiri..huk huk

18) 8 books I’ve read recently:
**1. ma'thurat..
2. quran..smalam, arini lom agi
3. web engineering text book..hehe
4. novel tautanhati..pinjam classmate punye
5. novel diatas sejadah cinta..classmate punye gak
6. novel versi e-book..banyaaakk kalo nak nak senarai sumer
7. komik..gempak, utopia, shinchan, etc
8. buku2 kat kedai buku...curi bace je, nak beli tade duit..hahaha
~~actually punye la lame nak pikir bace buku ape..coz mmg malas tahap gaban bab membaca ni

19) 8 songs I could listen to over and over again:
**1. Nasyid
2. Nasyid
3. Nasyid
4. Nasyid
5. Nasyid
6. Nasyid
7. Nasyid
8. Nasyid
~~i'm really addicted to nasyed maa

20) 8 things I learned last year:
**1. jangan lari kalau jumpe anjing
2. naik moto kena konfiden bila dalam bandar KL ni
3. selalu bahagi mase dengan baik
4. buat bende biar selari dengan apa yang dikata
5. rajin-rajinlah masak kalo nak jimat duit
6. jangan suke merayap..perabih duit je
7. pose bile time balik kg..
8. makan dengan betul..macam la selama ni tak betul..huhu

7 people to tag:
**korang sumer yang rajin membaca posting ni sampai habis...padan muke

Puh, selamat juga menghabiskan soalan-soalan tag ni. Agak-agak la, berapa markah yang patut aku dapat?hehehe

* S T A B L E M O O D *

2 contengan diterima:

~Cinta Milo Ais~ on August 1, 2008 at 1:45 AM said...

huhu...rajinnye kamu buat tag nih..mekasih hehe...tapi ada ke cakap saya suka makan kerepek..saya suka makan coklat la ngehehe

Pencinta Ilahi on August 1, 2008 at 12:15 PM said...

bukan rajin, saje nak nyemakkan lam entry blog neh..haha
at least ade gak bende nak di isi, dr duk tinggalkan smpai berhabuk jek..

owh, silap daa..xpe, kerepek cicah coklat pn besh gak taw...

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal