Thursday, October 16, 2008

Famlily Day @ Hari Keluarga Netcentric Computing

Alhamdulillah, Allah masih lagi mengurniakan segala rahmat dan inayah-Nya kepada kita semua untuk terus hidup dan beramal menghambakan diri kepada-Nya. InsyaAllah, moga diberikan kekuatan dan kesihatan untuk terus menegakkan agama Allah dimuka bumi ini. Macam mana nak menegakkan agama Allah? Senang saja, tunaikan solat, kerana barang siapa yang meninggalkan solat, sesungguhnya dia telah merobohkan agamanya. Jadi jangan la sengaja tinggal solat ye.

Akhirnya dalam kesibukan yang teramat sangat, dapat juga aku masuk kat blog ni, dan menaip barang sedikit untuk tatapan dan juga kejian dari korang semua. Al-maklumlah, seperti kebiasaan bagi semua student-student universiti ni, bila tibanya minggu-minggu akhir semester, sibuknya memang mengalahkan Perdana Menteri yang pening memikirkan masalah negara la. Dengan presentationnya, nak siapkan projek programnya, siapkan asssignment yang masih berhutang dengan lecturer la, dan lecturer pun suka sangat buat test pada hujung-hujung minggu pembelajaran ni.

Masa ni juga la baru kita boleh tengok sifat sebenar sebagai seorang sudent. Kenapa aku cakap macam ni? Sebab kalau hari-hari biasa, student universiti ni memang rilek. Kecuali bagi sesetengah program pengajian yang memang sibuk, contohnya bahagian medical dan pengajian seni bina seperti seni bina landskap yang memang sepanjang semester asyik sibuk dengan projek-projek mereka yang ntah apa-apa. Masa ni la baru dapat tengok betapa rajinnya student-student ni buat kerja, mengulangkaji pelajaran, siapkan assignment, cari bahan untuk siapkan projek, pinjam buku kat perpustakaan dan tak kurang juga yang baru nak photostat nota dan juga soalan peperiksaan akhir semester-semester lepas. Betul tak apa yang aku cakap ni? Semestinya betul. Siapa yang rasa nak bangkang? Angkat kaki korang..muahaha

Cuti hujung minggu lepas alhamdulillah dapat rezeki menjejakkan kaki ke Port Dickson, Negeri Sembilan untuk hari family day budak-budak coursemate aku. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dan segala aktiviti yang dijalankan memang menyeronokkan. Aku pun tak nak cerita panjang-panjang, sebab banyak lagi kerja yang lebih pnting perlu disiapkan ni, sekadar nak kongsi sedikit gambar sepanjang program tersebut berjalan. Jadi, meh pakat layan..


Saat menunggu bas yang lambatnya hanya beberapa minit.


Dah dapat naik bas, masing-masing dah hepi semacam (yang kt depan tu la paling hepi..huhu)


Benda pertama buat bila dah sampai PD, makan....


Alhamdulillah, selamat mendarat di PNB Ilham Beach Resort, Port Dickson. Hepi lagi..^^


Padangan dari bilik resort pakcik. Memang memukau. Cantik sangat-sangat ciptaan Allah kat sini.


Aktiviti pertama kitorang, jungle tracking yang memang memenatkan. Kalau sape2 yang tak penat, memang tak lama la orang tu..muahaha


Ini la namanya banana boat. Kalau datang PD, memang rugi tak main benda ni, memang best pakcik cakap..huhu


Malamnya pula, buat la sedikit jamuan BBQ. Bakar ayam, bakar ikan, bakar daging. Jangan bakar diri sendiri sudah.


Hari kedua, pagi-pagi lagi dah terpacak tepi pantai. Main sukaneka yang diakhiri dengan permainan yang dinamakan ingatlah pada kematian..sukati je..hehe


Selesai sukanena, ramai-ramai pakat berenang dalam kolam kt resort ni. Tengok la gaya bebudak yang first time jumpa swimming pool..hohoho


Nak balik dah. Kejapnya? Yela, takkan nak letak semua gambar-gambar yang ada kat sini..huhu


Berposing sat depan resort. Kenangan untuk tunjuk kat anak isteri nanti..ekeke

p/s: siapa-siapa yang nak bercuti ke, honeymoon ke kat tempat ni, jangan lupa ajak pakcik sekali tau. (Orang honeymoon pun nak kacau ke? Suka hati pakcik je ea. Muahaha, sekali sekala apa salahnya..^^)

* K E M B A L I S I B U K *

17 contengan diterima:

excavator for sale on October 16, 2008 at 7:04 PM said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

Pencinta Ilahi on October 16, 2008 at 7:10 PM said...

mekasih la ea...
tade keje aku nak beli excavator tu..
nak buat pekasam? ngehehehe....

loader on October 16, 2008 at 7:14 PM said...

haha.

mini skid loader on October 16, 2008 at 7:18 PM said...

ok. I found an information here that i want to look for.

mini excavator on October 16, 2008 at 7:25 PM said...

thats amazing story.

~~`akma on October 17, 2008 at 1:33 PM said...

"(Orang honeymoon pun nak kacau ke? Suka hati pakcik je ea. Muahaha, sekali sekala apa salahnya..^^)"

klu sy yg kaco pacik n zauj honeymoon cmane..???ngeh3..^0^
skalin skale..haha

nessa syahirah on October 17, 2008 at 3:05 PM said...

wa...tok da balik..igt gi mane..holiday kat pd ghupenye..ptt brhabukk blog ni..

Pencinta Ilahi on October 17, 2008 at 5:20 PM said...

bkn zauj, tp zaujah pakcik lar...

xmo, tamau, tak mboh, toksir, tanak org kaco honeymoon pakcik...ngehehe

kalo nak tlg sponsorkan honeymoon pakcik mmg naaakkk sgt2...hak3x

Pencinta Ilahi on October 17, 2008 at 5:21 PM said...

hohoho...

dah cik nessa xmo tlg pakcik sapu blog ni, sbb tu la brhabuk...:D

~~`akma on October 19, 2008 at 11:15 AM said...

eh..silap eja..zaujah..ngee

Anonymous said...

ishh sapo zaujah tuuuuuuuuuuuuu...
rigakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Pencinta Ilahi on October 21, 2008 at 2:16 AM said...

ngehehehe...

ade la...

to be inform...someday...:D

~~`akma on October 21, 2008 at 10:34 AM said...

jgn lupe inform sy skali sape zaujah tu yee..
nt sy ikut skali g honeymoon toklisam... bonne idee..
wahahaha..^0^

sEeKeRZ on October 21, 2008 at 9:32 PM said...

skali org tuh ade kat cni tok!
ape cerr...?
hohoho~

lame da xtgk blog yg itam nih...
br abes perang kertas ngan pen tok~

Anonymous said...

ngat nak misteri2 nie cam misteri nusantara ker???
hehehe
sapo zaujah tu........

~paktrik starpish~
ps:sy masih single..sape nak kenal leh la pm :D

Pencinta Ilahi on October 22, 2008 at 6:12 PM said...

to akma
inform leh, tp bab nak ikut p honeymoon sori le..hehehe

to seekerz
huhu...
sejak bile plak blog pakcik ni dpt name blog itam?
ooo..ptt la lame xnmpk merayap2 kt tenet ni, exam upenye....

patrik c tapak sulaiman
jgn biarkan dirimu diselubingi misteri...yaaashhh

p/s:lelong..lelong..sape nak c patrik stapih ni..lelong..lelong..

Qalam Aisyiq on May 23, 2009 at 12:16 PM said...

saLam....

Hahahaha...mcm2 kerenah ghupenyee ye...kih3...

Besnye~~...
isyh..bila lah..ana nak dpt g prcutian yg mcm 2...

Tersingkap niqab lah cam niyh..
Adeyh..
nmpak gyenye, men swimming pool kat umah jek lah...keh3..

hahahha...jhat tol, pok cik nak ngaco honeymoon org ea...=)

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal