Friday, March 20, 2009

Indahnya Islam

Aku yakin, kebanyakan dari kita dah tahu berkenaan kisah ni. Tapi oleh kerana kesengalan pemilik blog ni, nak juga aku letak benda ni kat sini. Moga-moga kita sebagai umat Islam khususnya, bersyukur dan berfikir sejenak, bahawa setiap kejadian Allah itu, amatlah teliti dan penuh hikmah. Bukan sia-sia dan semata-semata untuk menyusahkan hamba-hamba-Nya.

Sekadar Bingkisan Ilmu Untuk Renungan Semua

"Seorang doktor di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.
 
Dia adalah seorang Doktor Neurologi .
 
Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan "Perubatan Melalui Al-Qur'an".
 
Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an. Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) dan sebagainya.
 
Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah. Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.
 
Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!!!
 
Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk Beberapa sukatan yang tertentu sahaja. Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!!
 
Tidak menunaikan sembahyang, otaknya tidak Akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!!
 
Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini."

* P U L I H K A N I M A N *

6 contengan diterima:

~Cinta Cukulet~ on March 20, 2009 at 1:04 PM said...

Tuhan telah memberikan hidayah kepada beliau..semoga kita juga memperoleh hidayah itu :)

Lisam on March 20, 2009 at 5:29 PM said...

tp kebanyakan dari Islam keturunan ni, lagi teruk dari insan2 yang bersusah payah mengenal Islam.
hidayah datang, hidayah pergi, tapi kita tetap sama, tiada perubahan..tak ambil pengajaran..nauzubillah

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on March 24, 2009 at 5:17 AM said...

salam...nice blog..moga diteruskan kerja dakwah nta...moga dalam redhaNya..

Anonymous said...

salam,
minta izin copy boleh?
jazakallah.

Unknown on September 29, 2015 at 9:20 PM said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

54613458656 on January 25, 2019 at 10:28 PM said...

人妻成人視訊
av情色性愛視頻
情色成人視訊聊天室
av情色性愛視頻
應招女郎內射影片
成人情侶自拍的性愛影片
成人情侶自拍的性愛影片
免費直播視訊聊天
人妻自拍生活照

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal