Friday, March 20, 2009

Indahnya Islam

Aku yakin, kebanyakan dari kita dah tahu berkenaan kisah ni. Tapi oleh kerana kesengalan pemilik blog ni, nak juga aku letak benda ni kat sini. Moga-moga kita sebagai umat Islam khususnya, bersyukur dan berfikir sejenak, bahawa setiap kejadian Allah itu, amatlah teliti dan penuh hikmah. Bukan sia-sia dan semata-semata untuk menyusahkan hamba-hamba-Nya.

Sekadar Bingkisan Ilmu Untuk Renungan Semua

"Seorang doktor di Amerika Syarikat telah memeluk Islam kerana beberapa keajaiban yang ditemuinya dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran.
 
Dia adalah seorang Doktor Neurologi .
 
Setelah memeluk Islam, dia amat yakin akan perubatan secara Islam dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan "Perubatan Melalui Al-Qur'an".
 
Kajian perubatan melalui Al-Qur'an membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Qur'an. Di antara kaedah-kaedah yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) dan sebagainya.
 
Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk Islam, maka doktor tersebut memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf di dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah. Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal.
 
Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati Bahawa darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan Sembahyang!!!
 
Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk Beberapa sukatan yang tertentu sahaja. Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang waktu yang diwajibkan oleh Islam......Begitulah keagungan ciptaan Allah!!!
 
Tidak menunaikan sembahyang, otaknya tidak Akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!!
 
Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama Islam 'sepenuhnya' kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama-Nya yang indah ini."

* P U L I H K A N I M A N *

4 contengan diterima:

~Cinta Cukulet~ on March 20, 2009 at 1:04 PM said...

Tuhan telah memberikan hidayah kepada beliau..semoga kita juga memperoleh hidayah itu :)

Lisam on March 20, 2009 at 5:29 PM said...

tp kebanyakan dari Islam keturunan ni, lagi teruk dari insan2 yang bersusah payah mengenal Islam.
hidayah datang, hidayah pergi, tapi kita tetap sama, tiada perubahan..tak ambil pengajaran..nauzubillah

NoRuLLiSzA eL FaRiSi on March 24, 2009 at 5:17 AM said...

salam...nice blog..moga diteruskan kerja dakwah nta...moga dalam redhaNya..

Anonymous said...

salam,
minta izin copy boleh?
jazakallah.

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal