Thursday, December 18, 2008

Mari Mengetag; From Dr Zaty

Untuk kali kedua dalam bulan ni, aku kena tag lagi. Kali ni agak dan memang panjang berjela-jela tag yang diberi. Letih juga la aku nak menjawabnya. Tapi oleh kerana kesungguhan cik Dr Zaty menyenaraikan nama aku sebagai penerima tag beliau ni, aku terimalah dengan hati yang berbunga-bunga bagai bunga kembang pagi. Sekurang-kurangnya ada juga la benda aku nak kongsi kat korang semua kan? Takda la blog ni sunyi je tanpa posting terbaru. Layannzz...

Tagged The rules:
Link to your tagger and post these rules.
List 8 random facts about yourself and tag 8 people.

Tagging:

Mitak maaf bebanyak la korang semua ye, pakcik hanya menurut perintah. Jawab, jangan tak jawab, nanti kalau tak jawab kena geget tinge..muahahaha

Random facts bout myself

-pening dengan final year project
-suka makan tanpa henti bila perasaan nak makan tak dapat nak dibendung
-boleh tahan perut sampai 2 hari tanpa makan bila selera nak makan hilang atau sibuk. sebab tu la sekeping je sampai sekarang..sob..sob..
-currently lepas subuh suka tidur balik, bangun pula punya la lewat ngalahkan baby baru lahir
-suka lengah-lengahkan kerja dan buat dengan tak serius langsung
-tak sabar menunggu keputusan peperiksaan final exam semester lepas walau tidak seperti yang dijangkakan
-teringin nak makan prosperity burger kat mc d
-tatau dah nak tulis pe..okeh, cukup pun 8. kalau disuruh tulis sampai 18, memang aku geget2 la soalan ni sumer..padan muke!

Myself

First name:
Khairulisam.

Name you wish you had:
cam soalan tag cik seekerz je. so, tade. next.

What do people normally your name as:
khairul, lisam, sheikh, sam, ustaz, ust, abe ust.

Birthday:
9 Jan 1986.

Birthplace:
kat rumah lama, kg bukit chalok, setiu, terengganu.

Time of birth:
9.45 am.

Single or taken:
single but not available.

Zodiac sign:
capricorn si kambing bebiri yang poyos.

My apperiance

How tall are you:
168-170.

Wish you were taller:
hopefully. tade la orang tengok kecik sangat, dah le tubuh ni cam tade daging dah.

Eye color :
hitam.

Current hair color:
hitam.

Short or long hair:
pendek je, currently just 5cm.

Ever dye your hair a bizarre color:
tak pernah fikir nak main kaler-kaler rambut nih. membazir, buang masa+duit, mengubah kejadian Allah yang maha cantik dah.

Last time you did something dramatic with you hair:
something dramatic? next.

Glasses or contacts:
i have a very good eye, clean & clear..ekeke. penah check dulu, orang yang check tu pun terkejut sebab mata pakcik ni terang sangat. syukur jela.

Do you wear make up:
kalo ase nak buang tebiat nanti pakcik try la pakai. biar termuntah sape2 yang nengok nanti.

Paint your nails:
nak masuk neraka cat la.

Shy or outgoing:
pakcik seorang yang pemalu..ngehehehe..pasan!

Sexy or cute:
auww..best ke jadi seksi?

Serious or fun:
tak reti nak serius. kalau serius, muke nampak garang. orang nak tegur pun takut. silap hari bulan, tak pasal-pasal kene geget nanti. nak? try la.

A turn on:
huaaarrghhh...syukur, hidup lagi aku hari ni.

A turn off:
innalillah.

This or That

Flowers or chocolates:
wish i could give this two things to somebody someday. but who is she? nobody knows..ngehehe

Pepsi or coke:
sirap limau sudaa.

Rap or rock:
neither. layan nasyid lagi masyukk.

Relationship or one night stand:
soklan pe ni..kawen dulu r, every night stand pun tade sape nak larang.

School or work:
seorang pelajar yang masih keliru. waaaa, nak grade.

Love or money:
both + iman + akal.

Movie or music:
music everyday, movie kengkadang.

Country or city:
of course la country side. pakcik anak kampung yang merantau ke bandar.

Sunny or rainy days:
sunny day panas, rainy day sejuk. tapi time rainy day sodap untuk menidurkan diri sendiri. so, pakcik nak suka rainy la..hehehe

Friends or family:
mula-mula family, kedua family, ketiga family, keempat baru la family lagi. mana friends? lepas semua kepentingan & tanggungjawab kepada keluarga dilangsaikan terlebih dahulu. pakcik anak lelaki, tanggungjawab pada keluarga besar maa.

Have you Ever

lied:
huhuhu..bohong la kalo tak pernah.

Stole something:
stolen someone's heart pun dikire ke?

Smoked:
never ever & forever i'll not become a smoker.

Hurt someone close to you:
tak suka sakitkan hati orang, sebab pakcik takut orang benci sama pakcik. bila orang benci, orang tanak kawan, bila orang tanak kawan, pakcik jadi kera sumbang, bila jadi kera sumbang, pakcik leh kawan ngan kera je, bila kawan ngan kera je, errr pe jadi ea kalo kawan ngan kera je ye?

Broke someone's heart:
repairing someone's heart, always...

Wonder what was wrong with you:
errmmmmm...next.

Wish you were prince or princess:
nak jadi king yang melahirkan prince & princess yang kiut miut..huhu bole ke?

Like someone who was taken:
tak mungkin. coz i hate challenge with someone to have someone.

Shaved your head:
teringin, tapi tak yakin mampu buat.

Used chopstick:
always. suke makan megi ngan menatang nih.

Sang in the mirror to yourself:
nanti kalau cermin tu pecah sape nak jawab?

Favourites

Flower:
ikut zaujah pakcik la, kalo dia suka bunga kobis sekalipun, pakcik kena suka gak la. hari-hari hadiahkan bunga kobis, cukup masa dia masak, pakcik gak kenyang leh makan bunga kobis tadi..ekekeke

Candy:
gula-gula susu seposen 3 biji. time kecik-kecik dulu seposen 4 biji tau.

Song:
op kos la nasyid. ayatul quran tu dikira sebagai song ke? oh, tidak kot.

Scent:
minyak atar sudaa.

Color:
something bright and kalerpul cam blog pakcik nih. sometimes i feel weird with my blog, dunno why. people always think that i'm woman because of my blog looks like a woman's blog. ye ke? entah ler blalang..

Movie:
die hard fan kt prison break. cant stop myself from waiting the new episodes to comes out every week maa.

Singer:
sape ek..sape ek..sape ek..next

Junk food:
coki-coki tu junk food ke?

Website:
ape-ape je asalkan aku berkenan & leh tambah ilmu agama lam dada.

Location:
atas kerusi plastik warna biru dipagi hari yang aku sendiri tak tahu kenapa aku berada disini. sepatutnya berbungkus didalam selimut yang menghangatkan.

Animal :
nak sekor kucing yang berbulu lebat dan gemuk cam garfield. nak kasik makan banyak-banyak sampai dia mati sebab perut pecah..hahaha..kejam!

Ever cried over someone:
sat nak recall..no..next.

Is there anything you wish you could change about yourself:
esok lebih baik dari hari ni.

Do you think you're attractive:
no. absolutely not!

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:
tak tengok fairytales, so tatau la nak choose mane 1 yang best.

Do you play any sports:
swimming on my bed. sometimes in my dream..ngeh3x..

Waaa, akhirnya siap juga menjawab soalan-soalan yang ntah ape-ape ntah ni. Tahniah bagi yang dah baca sampai tahap ni. Maknanya korang memang takde keja sungguh..huhu

* J A G A D I R I J A G A I M A N *

6 contengan diterima:

Pawanayah said...

assalamualaikum
takda keje sungguh???
macam tau 2 je..

hahaha...kelakar sungguh jawapan akhi..tapi menarik..

by da way, terus usaha ngan entri barunya ya !!!

kahfi8 on December 20, 2008 at 3:38 PM said...

assalaamu'alaikum.

ana dah jawab.. gi tengok..!

Pencinta Ilahi on December 20, 2008 at 5:50 PM said...

to pawanayah
w'salam..
kalo de keje, xkannye buang mase bace entry ntah pape yg pntg ni..hihi

to kahfi8
w'salam..
nampaknye cik kahfi pun same la, saje buang mase menjawab soklan2 poyos tu...hehe

AsNiza on December 23, 2008 at 8:49 AM said...

salam..

thnx for sudi mengetag ambo..
tp belum berkesempatan lg nk menjawab..huhu

nnt dh jawab akak inform keh..;)

daaa~!!

bunga_kasih on December 23, 2008 at 9:20 AM said...

pagi2 mang yuna xde keje..huhu..cari mood dlu

Pencinta Ilahi on December 23, 2008 at 11:34 AM said...

to asniza
bereh2 kak..
nak jawab taon depan pun xpe..
cek xkesah...

diiii~!!!!

to bunga_kasih
leh dpt mood ke duk bace posting pakcik yg ntah pape ni??huhu

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal