Friday, September 19, 2008

Senyap..Sunyi..Sepi

"Pakcik, bila nak update blog ni? Berhabuk dah ni".

"Entah la nak, pakcik memang nak sangat update. Tapi banyak sangat halangan sejak kebalakangan ni".

"Oooo.. Macam tu. Tapi halangan apakah tu pakcik? Halangan jalan raya ke? Ke halangan berupa pokok yang tumbang di tengah jalan?"

"Hek eleh, buat lawak tak bape nak best la plak".

"Hehe.. Sori pakcik. Saya gurau jek. Jangan marah ye, nanti cepat tua".

"Nasib mood pakcik ok arini, pakcik maapkan ko".

"Makasih pakcik. Nanti saya belanja coki-coki ye. Habis tu, pakcik belum jawab lagi soalan saya tadi".

"Ni ko punya pasal la, kan dah melalut-lalut je dari tadi. Sebenarnya pakcik agak sibuk sikit minggu ni. Banyak sangat aktiviti yang nak kena penuhi. Jemputan sana la, jemputan sini la, jemputan naik ke bulan la. Eh, terbuat lawak pulak dah..hehe..".

"Wah, bunyinya macam pakcik ni orang besar-besar je ye?".

"Muahaha.. Mana ada. Ko ni, sabar la pakcik belum habis terangkan lagi. Jemputan sendiri je tu. Berbuka kat rumah kakak, rumah abang, lepas tu berbuka yang kelas pakcik organize lagi. Ha, hari ni ada majlis berbuka anjuran fakulti pakcik pula. Ni pun tengah berkira-kira lagi nak pergi ke tak, sebab kesihatan seperti tak mengizinkan saja. Demam pakcik ni tak kebas-kebas lagi. Sebab tu la macam susah sikit nak mengarang untuk blog 3 4 hari ni. Ini pun pakcik gagahkan juga. Sebab kesian tengok kat blog ni, dah berhabuk dah".

"Kesiannya, pakcik demam ea.. Ha'ah la pakcik, dah berhabuk ni. Ni pun dah sesak nafas duk hidu habuk-habuk yang berterbangan dalam blog pakcik ni. Kena upah orang gaji ni pakcik. Boleh dia tolong bersihkan. Amacam, best tak cadangan saya? hehe..".

"Banyak la ko punya best. Hape, ko ingat ni rumah tumpangan ke?".

"Eh pakcik, jangan marah. Saya gurau je. Majuk kang...".

"Muahaha.. pakcik pun gurau je. Tak marah pun. Biasa la emosi orang yang tak sihat ni. Hot nya cepat je nak naik. Maaf le...".

"Ok pakcik. Bulan-bulan puasa ni tak baik nak gaduh-gaduh kan? Jadi, lembut-lembutkan lah hati masing-masing. Syaitan dah pun kena rantai, jangan kita pula yang ambil alih tugas syaitan tu kan pakcik".

"Ha, bagus pun. Ni baru boleh jadi kuli pakcik. Eh silap, anak buah pakcik. Ngeeh ngeh..".

"Hehe..".

* C U B A G A G A H I *

7 contengan diterima:

~Cinta Milo Ais~ on September 19, 2008 at 10:38 PM said...

ha'ah banyak habuk..koff..koff..koff..arghh sesak napas..tulung..tulung hehe

sEeKeRZ on September 19, 2008 at 10:54 PM said...

hohoho~mmg btl la tok lisam ni bz abes...smpi ape dy nak tulis pun xtau lagi~

Pencinta Ilahi on September 20, 2008 at 1:17 AM said...

to cinta milo ais
jgn lupe tulis wasiat ye..nazak sgt dah tu..muahaha

to seekerz
huhu...bulan2 pose ni bz ngalahkan bapak menteri lak jadinye.. program sepanjang bulan pose ni yg agak byk, so kena la pakcik sibukkan kt xtvt len dulu..huhuhu

mahabbah on September 22, 2008 at 1:46 AM said...

pokcik yg berhabuk??? huhu

nessa syahirah on September 23, 2008 at 1:15 AM said...

ala ciannya tok,tok da makan ubat batuk cap ibu dan anak?tak pun try penadol selebess tuh,kalau tak ,adalah baiknya tok mencuba penawar segele jenis penyakit iaitu madu..Semoga tok sembuh cepat..Ameen..

Pencinta Ilahi on September 23, 2008 at 3:33 PM said...

tok makan penadol selebess tu je. xmo amam ubat batuk, nnti ngantuk..huhu

Alhamdulillah, tok dah sihat walafiat sekarang....:D

Pencinta Ilahi on September 24, 2008 at 12:21 AM said...

mahabbah
ade yang kene pakse jadi anak kuli pakcik nnti ni...huhu

 

© 2010 Antara Cita dan Cinta Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal